Nu Vinyl bezig is aan een revival neemt ook de vraag naar draaitafels toe. Steeds meer modellen maken hun

entree, slechts zelden is er een draaitafel die zowel technisch als optisch aan het gevoel van velen appelleert. De Takumi TT level2.1 hoort wel tot die klasse, met een niet mis te verstane prijs/kwaliteit verhouding.


Een draaitafel heeft meerdere kritische aandachtspunten. Een motor en lager  bijvoorbeeld veroorzaken trillingen. Er wordt dus gekeken naar trillingsgolven die via de basis, de toonarm en andere wegen het element en de naald bereiken. Maar ook de naald zelf zorgt in de groef voor allerlei krachten die onder controle moeten blijven. Elke kracht en elk pad dat door trillingsgolven kan worden afgelegd dient te worden bekeken. Met de juiste keuze van materialen en bevestigingswijzen kunnen alle krachten in balans worden gebracht. Balans is het kernwoord bij het ontwerpen van onze draaitafels.


De basis van de TT level 2.1 is van gepolijst PMMA acryl. Dit materiaal heeft geen voorkeursrichting voor trillingsgolven. De platter – om die reden ook van acryl - is gefabriceerd op een precieze CNC machine. De maten zijn tot op een honderdste millimeter nauwkeurig en zorgen ook hier voor een perfecte balans.

Uitvoering:


Basis:            PMMA Acryl gepolijst


Platter:           300mm CNC-machined Acryl

Lager:            Keramische as / Bronzen huis / Oliebad


Motor:            12V AC synchrone motor

Toerental:      via snaar/pulley 33 en 45rpm


Arm:              Takumi 9 inch, dubbel cardanisch, thin-wall titanium

Element:        Ortofon 2Mred, MM


Accessoires:  inclusief scharnierende stofkap

                      waterpas

                      phono-interlink (vast)

                      gewicht (puk) van 184 gram

Nieuw model zoals de review op 6moons.com

Scharnierende verwijderbare stofkap

Uitgevoerd met Ortofon 2Mred MM element

De in hoogte verstelbara voeten met ontkoppeling zorgen voor minder

doorgifte van laag frequente trillingen

die via vloer en audiorek de draaitafel kunnen beinvloeden.

Detailopname van de cardanische arm ophanging. Cardanisch wil zeggen dat er twee ringen binnen elkaar draaien, zoals ook een oud scheepskompas is opgehangen.

De nieuwe Takumi TT level 2.1

Laat u door ons overtuigen... dat doen we graag!  Tot snel! 

De Takumi TT level2.1 staat op drie Aluminium voeten met een rubber ontkoppeling. Hierdoor is de draaitafel minder gevoelig voor trillingen in het audiomeubel ten gevolge van trillingen in de vloer of geluidsgolven door lage tonen uit de luidsprekers. De voeten zijn in hoogte verstelbaar.


De thin-wall titanium arm levert een positieve bijdrage aan het geheel. Het geringe eigen gewicht van de arm in combinatie met de hoge stijfheid van de armbuis en de vaste headshell zorgen voor meer detail in de weergave. De arm heeft een cardanische ophanging zoals alleen bij de betere draaitafels wordt toegepast, vrij uniek dus!


De Takumi TT level2.1 - samen met het standaard meegeleverde 2Mred element van Ortofon - zorgt voor een moeiteloze en ritmische weergave en een mooie ruimtelijke afbeelding. Omdat het nog mooier kan hebben we opties voor nog betere naalden en elementen.

Takumi TT level2.1

895 euro

Wonderschoon en klinken als een klok.  Deze Takumi TT level2.1 is bij ons te bezichtigen en te beluisteren. Kom snel langs om je licht op te steken over deze unieke draaitafel. Neem gerust platen mee, we draaien ze graag. Zo compleet als het maar zijn kan!